Hogyan működik

rovat

navigator

Hogyan működik a Határhoz értem/Átjutottam?


BorderWatcher before border

A funkció célja az, hogy a felhasználók minél hamarabb információhoz tudjanak jutni, azáltal, hogy már a határhoz érve megbecsülhetik körülbelül mennyi idő lesz a várakozás.

Biztos találkoztatok már olyannal, hogy valaki pl. azt mondta 2 órát kellett várnia a határon. Ti felkészültetek hideg/meleg élelemmel, innivalóval és jó zenékkel, hogy túléljétek a várakozást, amikor is azt tapasztaltátok, hogy igazából nem is kell 2 órát várni, mert már lement a sor nagy része, amikor odaértetek a határhoz. Nos ezt a problémát orvosolandó lett bevezetve anno ez a választási lehetőség.

Mikor infót adtok érdemes először a 'Határhoz érkeztem' opciót kiválasztani és képpel vagy a kocsik számával jelezni, hogy körülbelül mennyi idő lesz az átjutás. A legújabb verzióban már rövid szöveges üzenetet is írhattok pontosításképpen. Ha ezt az opciót választjátok ki, akkor látszódni fog, hogy ez csak egy becslés (~). Senki se tudja percre pontosan megmondani, hogy mennyit kell majd várni, ezért jók ezek a kiegészítő infók, amiket már említve lett előbb (kép, kocsik, sor vége GPS koordinátája, szöveges üzenet). Ezeket könnyen meg lehet adni addig amíg várni kell a sorban.

BorderWatcher after border

És most az "Átjutottam" opcióról

A másik lehetőség, az, hogy már aki ott van az ellenőrzés végénél vagy már túl is esett rajta, akkor kiválassza az "Átjutottam" opciót. Ilyenkor már meg lehet adni a pontos várakozási időt, így ezeknél az adatoknál nem lesz ott a (~) jel, ami a becslés örökérvényű jelzése

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a két opció nem zárja ki egymást!

Továbbá a legjobb lenne, mindkettőt használni, mert így lehet a leghamarabb információt nyújtani másoknak. Két posztolás között kb. 8-10 percnek kell eltelnie, addig biztonsági okokból nem lehetséges. Gondoljunk csak bele, ha valaki megvárja, hogy 2 órát várakozva átérjen és csak akkor ad információt, akkor akik abban a két órában indulnak el, nem látják, hogy mi várhat rájuk. Pontosan ez lenne ennek a funkciónak a motivátora. :)

Tehát akkor lépésről lépésre

Határhoz közeledve

  • Határátkelő kiválasztása
  • Határhoz érkeztem kiválasztása
  • Kiegészítő infó megadása és várakozási idő becslés
  • Várakozás
  • .. Még mindig várakozás...
  • 'Átjutottam' kiválasztása, mikor sikerült a vámon átjutni
  • Pontos várakozási idő megadása