Kérdésed van?

Lehet, hogy már meg is van válaszolva

navigator

Gyakran ismételt kérdések


Az applikáció a hivatalos határrendészeti oldalak adatait, valamint a felhasználók jelentéseit tartalmazza. Minden órában frissíti az adatokat a hivatalos oldalakról kivéve, akkor ha adott órán belül volt felhasználótól információ.

Az applikáció '~' jellel és egy rendőrjelvénnyel jelöli a hivatalos határrendészeti oldalak adatait. Sajnos előfordulhat, hogy az nem teljesen fedi a valóságot, mert sokszor későn frissítik (kb fél / 1 órás csúszással) az oldalukat. Így mikor már nagyobb sor van még mindig 'nincs várakozást' mutat, illetve amikor már lemegy a sor, még mindig akár 1-2 órás várakozást mutat. Ezért is fontos a felhasználóktól jövő információ! Lásd 1. kérdés
Másik eset, mikor a felhasználó becsült adatot ad meg, mert a határhoz érkezett és látja mennyien vannak előtte.

A határátkelők terheltségét. A sötétzöld negyed óránál kevesebb, míg a sötét vörös akár 4 óránál több várakozást is jelenthet. Előfordulhat még szürke és sötétszürke jelölés. Előbbi esetben nincs információ, utóbbi esetben pedig zárva van a határátkelő

Legegyszerűbben 6 kattintással lehet becsült időt adni az applikációban.
De emellett még képet, a várakozó autók számát, a sor végének koordinátáit valamint további szöveges információt meg lehet adni, mint pl. Több sor van nyitva, gyors vagy lassú a határátkelés esetleg üzemzavar miatt le van állítva.

Az applikációba csak Google-s fiókkal lehet belépni, valamint lehet jelezni üzenettel vagy dislájk-al, ha a felhasználó valótlan adatot lát. Ilyenkor a valótlan adatot megadó felhasználó tiltásra kerül. Az felhasználóktól érkezett információ részletes oldalán látszódik hanyadik megadott információja volt, így abból is leszűrhető az információ megbízhatósága.

Róma se egy nap alatt épült. :) Annál pontosabb az applikáció, minél több adatot adnak meg benne. Ez egy öngerjesztő folyamat.. Több információ, több felhasználó, több felhasználó még több információ. Ne keseredj el, ha kicsit többet kell várnod, mint amit az applikáció mutat mert annak számtalan oka lehet. Inkább add meg te is a tapasztalataid, hiszen nem egy élményből kell következtetést levonni, hanem akár 5-10 esetből.

Az applikációba csak Google-s fiókkal lehet belépni, ami megköveteli a Google fiókban megadott nevet és profilképet. Így minden, felhasználótól adott információban meg lesznek jelenítve ezek az adatok, mint egy Facebook hírfolyamban. Az app lehetőséget ad arra, hogy anonim módban adjon információt, ilyenkor viszont nem tud a ranglistán szerepelni és ha jelentik valótlan adat megadásával kapcsolatban, ugyanúgy tiltva lesz.

Az applikációban lehet adni információt akkor is ha a határra értél, és akkor is ha már áthaladtál rajta. Előbbi esetben becsült értéket utóbbi esetben pedig a pontos várakozási időt lehet megadni. Közben az automata mérés bekapcsolása után is képes a háttérben pontos mérést feltölteni.

Utazás előtt mindenképp de jó ha út közben is rápillantasz, hiszen ha messziről indulsz és mire odaérsz a határhoz már megváltozhatott a helyzet

Természetesen igen. Mikor adtál várakozási időt az egyik irányba, az appban megjelenik egy ikon, amin két egymással ellentétes nyíl van. Azt megnyomva rögtön adhatsz a másik irányba is információt. Ha nem találod nyugodtan nézd meg az ehhez kapcsolódó használati videót a főmenüben.

Ha véletlenül helytelen várakozási időt adtál meg, semmi gond, egyből lehet törölni egy kuka ikon segítségével. Ha nem találod nyugodtan nézd meg az ehhez kapcsolódó használati videót a főmenüben.

Az applikáció azon a nyelven működik, amire a telefon be van állítva. Az alábbi fordítások elérhetőek a magyar nyelven kívül: angol, szerb, román, ukrán és török

A különbség a két cég (Google, Apple) licencdíja miatt van. Míg Androidon ez egyszeri kis összeg, addig az Apple évente egy 4-szer akkora díjat kér, ahhoz, hogy a store-ból letölthető legyen az applikáció.